Günümüzde implant cerrahisinin olmazsa olmazı olan ogmentasyonda greftler (otojen,biyomateryal), membranlar, PRF, A-PRF, i-PRF'leri nasıl uygulayabiliriz? Elde edilme yolları nelerdir? Teorik anlatımın ardından PRF ve i-PRF elde edilişi uygulamalı olarak gösterilecektir.
VESTA, Türkiye’de PRF (Trombositten Zengin Fibrin / Platelet Rich Fibrin) denilince ilk akla gelen isim olan ve yıllardır bu konuda başarılı çalışmalara imza atan Dr. Haşmet Gökdeniz’i diş hekimleriyle buluşturuyor. Dr. Gökdeniz, uzun yıllara ve binlerce vakaya dayanan bilgi, birikim ve tecrübesini, meslektaşlarıyla paylaşıyor.
Bu bir tam günlük eğitimde katılımcılar, bir yandan PRF, i-PRF, A-PRF hakkında ihtiyaç duyduğu temel teorik bilgileri edinirken, eğitimin uygulamalı bölümünde ise öğrendikleri bilgiyi somutlaştırma imkanı buluyor.
Trombositten zengin fibrin son zamanların en fazla ilgi çeken güncel konularından bir tanesi. Fakat çok fazla hekim tarafından trombositten zengin plazma (PRP) ile trombositten zengin fibrin (PRF) sanki aynıymış gibi algılanıyor. Halbuki trombositten zengin plazmada içerisine birtakım eksojen maddeleri koyduğumuz ürünü anlamalıyız.
Halbuki “Trombositten Zengin Fibrin” yani PRF dediğimizde dışardan kanın içerisine hiçbir şey katmadığımız, tamamen otolog bir malzemeden bahsediyoruz demektir. Başlangıçta sanki bariyer membranlara alternatif bir materyal gibi algılandı trombositten zengin fibrin (PRF); ama günümüzde rejeneratif materyallerle yani greft ve membranlarla beraber kullanılmasının daha doğru bir yaklaşım olduğuna karar verildi.
Aslında vucudumuz kendi rejenerasyonunu kendi yapıyor. Bir başka deyişle biyolojimiz kendi onarım potansiyeline sahip. Bunu yaparken tamamen kendi malzemesini kullanıyor. Lökositler dışarıdan bir madde vucuda girince anında algılayıp cevap veriyor. Çünkü lökosit yara iyileşmesinde trombosit ile beraber çok önemli işler yapıyor ve yardıma ihtiyacı yok.
İşte 2001 yılında 2. jenerasyon PRF uygulamalarının ortaya atılmasındaki neden bu. Dışsal materyaller yerine otojen maddeler(kan) Gold Standart olarak ortaya kondu.
Bu yeni bakış açısı yeni bir trend meydana getirdi: PRF. Aslında PRF dediğimizde, kendi kanımız ile rejenerasyonu artırmak ve daha kaliteli hale getirmekten bahsediyoruz. Bunun için de kendi kanımızı kullanıyoruz.
PRF & i-PRF Eğitimi sonunda kursiyerlerin aşağıdaki bilgi ve becerileri kazanmış olması hedeflenmektedir .
Eğitimin pratik bölümündne, Dr Haşmet Gökdeniz kan örneğini santrifüje edecek, gerekli prosesleri uygulayarak PRF ve i-PRF hazırlayacaktır.
(*) Paket kapsamında size sunulan ve 100 EUR değerindeki “KK02 Kongre Katılım Biletine” ise şunlar dahildir:
+90 212 481 02 20 (pbx)
[email protected]
Eğitim Organizasyon Sorumlusu
İLHAN KÖSE
+90 555 518 87 27
[email protected]