Kompozit Rezinlerle Ön Bölgede Estetik Çözümler
01 Ocak - 01 Ocak 1970

Kompozit rezinlerin renk seçeneklerinde, uygulama tekniklerinde ve cila sistemlerindeki önemli gelişmeler sayesinde, direkt kompozit restorasyonlar çoğu vakada ilk seçenek haline gelmiştir. Kompozit üzerine düzenlenen kurslar, genellikle bir tek endikasyon etrafında şekillenmekte ve o konuda bilgiler verilmektedir. Oysa bu kurs kapsamında üç farklı endikasyona dair detaylı bilgiler verilmektedir: Kırık, Diastema ve Lamina.

5250.00 TL ( 148.87 USD - 143.15 EUR )
Kompozit Rezinlerle Ön Bölgede Estetik Çözümler - 5250.00 TL

Eğitim Künyesi

  • Kurs Etiket No
    V010170KMP01TR090IST
  • Eğitmen(ler)
    Prof. Dr. Esra Uzer Çelik
  • Başlangıç Tarih ve Saati
    01.01.1970 - 02:00
  • Planlanan Bitiş Zamanı
    01.01.1970 - 02:00
  • Bu eğitimi kaçırdınız. Yeni tarih açıklanınca sizi haberdar etmemizi ister misiniz?
  • Şehir
    İstanbul
  • Mekân
  • Öğretim Yöntemi
    Teorik Anlatım, Model Üzerinde Uygulama, Ders Notları, Demonstrasyon
  • Dil
    Türkçe
  • Eğitim Sorumlusu
    İlhan Köse
    +90 555 518 87 27
    [email protected]
  • Kayıt Formu

Eğitime Dair

TEK MATERYAL ÜÇ ENDİKASYON: KIRIK, DİASTEMA, LAMİNA

Estetik algısının ve talebinin yükselmesine paralel olarak, ön bölge estetik restorasyonların diş hekimliği pratiğindeki önemi gün geçtikçe artmaktadır. Kompozit rezinler ise, söz konusu estetik talebin karşılanması noktasında, diş hekimleri açısından en çok başvurulan yöntemlerden biridir.

Kompozit rezinlerin renk seçeneklerinde, uygulama tekniklerinde ve cila sistemlerindeki önemli gelişmeler sayesinde, bu materyaller kullanılarak fonksiyonel, biyolojik ve estetik açıdan çok başarılı ön bölge restorasyonları yapılabilmektedir. Bu yüzden direkt kompozit restorasyonlar çoğu vakada ilk seçenek haline gelmiştir.

Ayrıca yeni geliştirilen matris sistemleri ile daha iyi çıkış profilleri ve aproksimal kontak alanları oluşturulabilmektedir.

Her ne kadar estetik açıdan başarılı restorasyonlar yapabilsek de kompozit rezin restorasyonların klinik ömrü konusunda hâlâ soru işaretleri bulunmaktadır. Yapım aşamalarında klinik koşullara bağlı bazı zorluklarla karşılaşılabilir. Bu problemlerin üstesinden gelmek için doğru endikasyon, doğru materyal ve doğru teknik seçimi önemlidir.

Bu kurs programında ön bölgede direkt kompozit rezinlerle gerçekleştirilen kırık diş, diastema ve kompozit vener restorasyonların endikasyonları, sınırlamaları, yapım aşamaları ve klinik performansları vakalar üzerinde ve güncel literatür eşliğinde irdelenmektedir. Uygulama prosedürleri, modeller üzerinde katılımcılarla birlikte aşama aşama gerçekleştirilmektedir.


 EĞİTİM HEDEFLERİ

  1. Gülüş tasarımı prensipleri bilgisi
  2. Oklüzyonu değerlendirme prensipleri bilgisi,
  3.  Vakaya uygun adeziv sistemi ve kompozit rezini seçebilme,
  4. Vakaya uygun ekipman hazırlayabilme,
  5.  Kompozit rezinlerle gerçekleştirilen ön bölge restorasyonların sınırlamalarının ve başarısızlık nedenlerinin bilgisi,
  6. Vakaya uygun tedavi planı hazırlayabilme,
  7.  Basit ve orta zorluktaki vakalarda kırık diş yapım aşamalarını uygulayabilme,
  8.  Basit ve orta zorluktaki vakalarda diastema kapama işleminin yapım aşamalarını uygulayabilme,
  9. Basit ve orta zorluktaki vakalarda kompozit vener yapım aşamalarını uygulayabilme,

UYGULAMA

Eğitimin her iki günü de farklı uygulamalarla zenginleştirilmiştir. Detaylı eğitim programının da yer aldığı Eğitim Müfredat Kitapçığını inceleyebilirsiniz.


KURS HAKKINDA RÖPORTAJ

Kompozit Rezinlerle Ön Bölgede Estetik Çözümler Kursu hakkında Prof. Dr. Esra Uzer Çelik ile yapılmış röportajı ve eğitim görüntülerini buradan izleyebilirsiniz.


EĞİTİM İÇERİĞİ

Vaka paylaşımlarıyla zenginleştirilen bu kursta, gündelik klinik işlemlerde pratik çözümler sunulmakta, kurs programı kapsamında kompozit kırık, diastema ve lamina restorasyonları için gerekli estetik ve fonksiyonel parametreler analiz edilmektedir.

Mine, dentin ve modern kompozit materyallerin optik özelliklerinin tanımlandığı kursta, doğru renk seçimine yardımcı unsurlar da tartışılmaktadır. Ayrıca izolasyon ve preparasyon teknikleri, matrisleme modelleri, tekli veya çoklu tabakalama teknikleri, yüzey karakteristiklerinin oluşturulması ve bitirme teknikleri, yine kurs konuları kapsamındadır.

Anterior uygulamalarda Kompozit materyallerin dijital dişhekimliğindeki yansımaları hakkında da bilgi ve vaka paylaşımı yapılmaktadır.


Kompozitin Markasının Ne Olduğu Değil, Nasıl Kullandığımız Önemli

Anterior Kompozit uygulamaları hakkında düzenlenen eğitimler genellikle bir firma sponsorluğunda düzenlenmekte bu yüzden de firmanın ürününün nasıl kullanılması gerektiği hakkında bilgiler verilmektedir. Ancak bu kurs programı kapsamında özgürce, marka-bağımsız, her ürünü değerlendirme, eleştirme ve karşılaştırma fırsatımız olacaktır.

Bugüne kadar düzenlenen kurslarda, sadece bir firmanın kompoziti sunulduğu için, kursiyer hekimlerin günlük rutinlerinde kullandıkları kompoziti kullanma, eğitmen nezaretinde hatalarını veya eksiklerini tamamlama fırsatı olmadı. Bu kurs esnasında, dileyen kursiyerlere, yanlarında getirdikleri kompozit setini nasıl kullanacakları konusunda yardımcı olunacaktır.

Bunlar da ilginizi çekebilir

26.04.2025 09:00 - 27.04.2025 17:00
Kapsamlı İmplantüstü Protez Eğitimi
13.04.2025 09:00 - 13.04.2025 17:00
Periodontal Doku Hazırlığı ve Temel Mukogingival Cerrahi Uygulamalar Kursu
15.02.2025 09:00 - 16.02.2025 17:00
Klinik Pratiğinde Sabit Protezler Kursu
03.05.2025 09:00 - 04.05.2025 17:00
Çene Eklemi Rahatsızlıkları Teşhis, Tedavi ve Splint Yapım Kursu
09.02.2025 09:00 - 09.02.2025 17:00
Klinikte Uygulanabilir Oklüzyon Kursu
09.02.2025 09:00 - 09.02.2025 17:00
Dijital Fotoğrafçılık ve Dijital Gülümseme Tasarımı
WhatsApp