RMK AIMES Eğitim Merkezi’nin Anatomi Laboratuarında, taze insan kadavraları üzerinde uygulamalı olarak yapılan bu kurs, çene-yüz cerrahisinde en çok başvurulan modern cerrahi yaklaşımları ve teknikleri kapsamaktadır. Eğitime sadece ağız-diş-çene cerrahları ve bu alanda eğitimi devam eden doktora/uzmanlık öğrencileri katılabilmektedir.
Sadece ağız-diş-çene cerrahlarının ve bu alanda eğitimi devam eden doktora/uzmanlık öğrencilerinin katılabildiği bu benzersiz deneyim, daha iyi bir cerrah olma yolunda eşsiz bir fırsat sunuyor.
Kurs, alt ve üst çene kemikleri bunlara komşuluk gösteren yapılara ulaşmaya yönelik diseksiyonları içermektedir Ağız-diş-çene cerrahlarının günlük pratikte kullanabileceği bölgesel flep açma teknikleri konusunda hem anatomik bilgileri pekiştirmeyi hem de cerrahi becerileri geliştirmeyi amaçlamaktadır.
“ÖNCE ZARAR VERME”
Bu kursta, “primum non nocere” prensibine uygun olarak, hastalarımıza zarar vermeden şifa sunabilmek amacıyla, çene-yüz anatomisini derinlemesine öğreniyor, görerek ve dokunarak inceliyoruz.
Daha özgüvenli cerrahlar olabilmek için, farklı teknik ve yaklaşımları, bu konuda Türkiye’de ve dünyada en tecrübeli isimlerden biri olan Prof. Dr. Mustafa Sancar Ataç'tan uygulamalı olarak öğreniyoruz.
Standart prosedürlerin yanısıra, komplikasyonlarla başa çıkmada ipuçları ve püf noktaları da hocalarımız tarafından kurs boyunca paylaşacaktır.
BİR GÜN BOYUNCA BİREBİR UYGULAMA
Her bir prosedür, önce teorik olarak anlatılır. Ardından eğitmenlerimiz sözkonusu tekniği master kadavra üzerinde uygulayarak izah eder. Bütün katılımcılar, salonda bulunan ekranlarda, uygulamayı canlı olarak, rahat bir şekilde takip eder. Eğitmenlerin cerrahi prosedürü tamamlamasından sonra, kursiyerler kendilerine tahsis edilen kadavralarda uygulamayı yapar.
Bütün kursiyerlerin uygulamayı tamamlamasından sonra, diğer cerrahi prosedüre geçilir.
Her iki katılımcıya bir kadavranın tahsis edildiği kurs esnasında, bir hekim cerrahi girişimi yaparken, diğeri onu asiste etmektedir.
Taze insan kadavraları üzerinde uygulamalı olarak yapılan bu kurs, maxilla fasiyal cerrahisinde en çok başvurulan modern cerrahi yaklaşımları ve teknikleri kapsamaktadır.
KURS KONULARI
MANDIBULA INFERIOR KENARA YAKLAŞIMLAR
- Submandibular (Risdon) Yaklaşım
- Submental Yaklaşım
MANDIBULA SUPERIOR KENAR & TME BÖLGESİNE YAKLAŞIMLAR
- Preauricular İnsizyon ve Endural Yaklaşım (Al - Kayet & Bramley Tekniği)
- Retromandibular Yaklaşım
MAKSİLLA ve ORTA YÜZ
- Fronto Naso Orbital Bölgeye Bicoronal Yaklaşım
- Weber-Ferguson İnsizyon Tekniği
- Periorbital Yaklaşımlar
Eğitim kalitesini yüksek tutmak ve bütün kursiyerlerin prosedürleri eğitmen nezaretinde tamamlamasına imkan tanımak amacıyla kısıtlı tutulan kontenjan için “önce gelen önce alır” prensibine göre hareket edilmektedir.
Katılım Ücreti ve Ödeme Kolaylıkları
Eğitime Katılım Ücreti (KDV Dâhil)
İlk 6 Kayıt İçin: 27.500 TL
7. Kayıttan İtibaren: 33.000 TL
BİLİMSEL DESTEK
Bu eğitim, Türk Oral ve Maksillofasiyal Cerrahi Derneği (TAOMS) tarafından bilimsel olarak desteklenmekterdir.