Yirmi yıla yakın bir süredir diş hekimi yardımcılarına eğitimler veren Diş Hekimi Mustafa Bekerecioğlu, çapraz enfeksiyon kontrolü ve dört elle çalışma tekniği üzerine verdiği kursların içeriğini Kovid-19 sonrası için güncelledi. (Eğitim 16 katılımcı ile sınırlıdır.)
Bütün dünyada insanların hayatlarını derinden etkileyen ve dönüştüren Kovid-19 salgını, diş hekimliği muayenehanelerindeki çapraz enfeksiyon riskini ve dört elle çalışma tekniğinin önemini daha güçlü bir şekilde gündeme getirdi
Türkiye’de diş hekimi yardımcılığının bir meslek olarak kabulünde ve resmi meslek kodunun tanımlanmasında büyük emekleri olan Diş Hekimi Mustafa Bekerecioğlu, pandemi sonrası çalışma ortamında diş hekimi yardımcılarının çok daha stratejik bir rol üstleneceğine inanıyor.
Yirmi yıla yakın bir süredir diş hekimi yardımcılarına eğitimler veren Diş Hekimi Mustafa Bekerecioğlu, çapraz enfeksiyon kontrolü ve dört elle çalışma tekniği üzerine verdiği kursların içeriğini Kovid-19 sonrası için güncelledi.
Eğitimde, günlük hasta kabulünden başlayarak, tedavi süreci de dahil olmak üzere, Kovid-19 sonrasına gelişen yeni protokollere göre diş hekimi yardımcılarının neyi nasıl yapmaları gerektiği detaylı şekilde anlatılıyor.
Eğitimde ele alınan konular şu şekilde özetlenebilir:
- Kovid-19 Nedir?
- Çapraz Enfeksiyon nedir?
- Doğru El Yıkama Tekniği
- Kişisel Koruyucu Ekipman (KKE) Kullanımı - Maske, Eldiven, Önlük, Siperlik
- Sterilizasyon Kuralları
- Dezenfeksiyon Kuralları
- Asepsi- Antisepsi nedir, nasıl sağlanır?
- 4 Elle Çalışma yöntemi nedir? Nasıl çalışılır?
- Kirli aletlerin tekrar toplanarak sterilizasyona transferi
- Hastalar arasında alet parkurunun ve tedavi odası yüzey dezenfeksiyonunun doğru şekilde yapılması
Eğitim esnasında birçok teknik canlı olarak katılımcılara gösterilerek, eğitmen nezaretinde bizzat uygulamaları sağlanmaktadır.
- El Yıkama
- KKE: Önlük, Maske, Bone, Siperlik, Eldiven (Giyilmesi ve Çıkarılması)
- 4 Elle Çalışma Tekniği
- Klinik Yüzey Dezenfeksiyonu
- Dünyada gelişen pandemi ve yeni görülen Kovid-19 sonrasında gelişen yeni protokollere göre, hastaların kliniğe kabulünün anlaşılması
- Kovid-19 virüsünün tanıtılması ve bulaşma yollarının anlaşılması
- Tedavi öncesi ve sonrası uyulması gereken kurallar ve tedbirlerin öğrenilmesi
- Çapraz enfeksiyonun anlaşılması ve önüne geçilmesi amacıyla, tedavi öncesi, esnası ve sonrasında kesin olarak uyulması gereken, doğru el yıkama, sterilizasyon, dezenfeksiyon, asepsi ve enfeksiyon kurallarının öğrenilmesi.
- Tedavi sırasında verimi artırmak ve bulaş riskini en aza indirmek amacıyla 4-Elle Çalışma Prensiplerinin öğrenilmesi
- Kovid-19 sonrası dönemde klinikte kullanmak için yeni üretilen veya var olan cihazlar konusunda detaylı bilgiler verilmesi.
Hem içinde bulunduğumuz salgın döneminde tedbir amaçlı, hem de eğitim kalitesinin yüksek tutularak bütün katılımcıların en iyi şekilde öğrenebilmesi amacıyla, kurs kontenjanı 16 kişi ile sınırlandırılmıştır.
Kayıtlar ‘önce gelen önce alır’ prensibine uygun olarak kabul edilecektir.
Eğitimin sonunda, katılımcıların bilgi ve kazanımlarının ölçülmesi amacıyla bir test uygulanmaktadır. Bu sayede gerek katılımcı yardımcı personelin, gerekse klinikte asiste ettikleri hekimlerin, eğitim kazanımlarından emin olmaları amaçlanmaktadır.
Eğitimler ilgili detaylı bilgi almak için aşağıdaki telefon numarası ve eposta adresi üzerinden Elif Taman Yazıcı ile iletişim kurabilirsiniz.
0555 975 55 43
[email protected]